Srpski dizajner poslao snažnu poruku na Milanskoj nedelji mode: Molimo se za Kinu

Vesti 24.02.2020 0 shares 0 komentara

Na Milanskom Fashion week-u nakon predstavljanja kolekcije "Notturno" Stefan Đoković izašao je pred publiku u palati Visconti sa majicom na kojoj je pisalo "Pomolimo se za Kinu". Ovaj nesebičan gest i izraz empatije Stefana Đokovića ispraćen je aplauzom modne elite, diplomatskog kora i prisutnih novinara.

Mladi dizajner iz Srbije želeo je da iskoristi trenutak ogromne medijske pažnje u epicentru mode kako bi ukazao na strahote sa kojima se svakodnevno bore u najmnogoljudnijoj zemlji sveta Kini.

Palata Visconti ispunjena do poslednjeg mesta.

Ovacije za srpskog dizajnera od modne elite.

Kreator Stefan Đoković je predstavio kolekciju jesen zima 20/21 u prepunoj Palati Visconti. Prve redove zauzeli su članovi diplomatskog kora, modni znalci iz celog sveta kao i novinari prestižnih magazina. Predsednik Camera dela Mode Mario Boselli pružio je podršku Đokoviću i svojim prisustvom uveličao prikazivanje kolekcije "Notturno". Đoković je zapanjio prisutne na samom početku izborom muzike kada su manekenke uz Šopena izašle na pistu u bajkovitoj scenografiji zdanja iz 17tog veka. Prva kreacija izmamila je gromoglasan aplauz a nakon toga su se nizale haljine koje su na najbolji mogući način opravdale očekivanja poznavalaca visoke mode. Materijali i kolorit inspirisani su bojama noći i svih faza do svitanja. Kreator je reviju zatvorio venčanicom kristalno bele boje.

Nakon defile dodatno je oduševio zvanice snažnom porukom na majici na kojoj je pisalo "Pomolimo se za Kinu" i tako poslao ljubav svim ugroženim ljudima i skrenuo pažnju na njihovu patnju svojom empatijom. Ovim gestom Stefan Đoković ukrao je šou na Milanskoj nedelji mode i predstavio je Srbiju na najbolji mogući način. U dirljivom maniru poklonio se publici emotivnije nego na ovim ostalim nedeljama mode na kojima je učestvovao.

"Biti deo ovakvog spektakla i savršene organizacije je san svakog dizajnera. Ovo su momenti zbog kojih se sav naporan rad i trud isplate i koji su inspiracija za sve naredne projekte. Aplauz je najlepši kada se zasluži." - rekao je Stefan Đoković u prestonici mode, Milanu.

Komentari