Sapore sladoled je ponovo u Beogradu

Vesti 27.06.2017 0 shares 0 komentara

Sapore sladoled je ponovo u Beogradu i želi da nam pomogne u borbi protiv vrelog gradskog leta.

Novi lokal se nalazi na uglu Uskočke ulice i Cara Lazara, odmah prekoputa već kultnog Koffein-a. Sada, na novoj lokaciji i sa željom da nam pruži ukus autentičnog italijanskog sladoleda, gospodin Paolo Brumana se vratio i čvrsto veruje da samo prirodni i kvalitetni sastojci mogu da stvore vrhunski sladoled.

Predanost tome se ogleda u činjenici da se pistaći Bronte uvoze iz Sicilije, med je livadski, a mleko bez aditiva. Kada govori o sastojcima, Paolo govori o poštovanju i načinu kako ih iskorisiti da bi se dobio vrhunski proizvod. Sam lokal je u službi sladoleda, njime dominiraju meke boje koje naglašavaju šarene nijanse dezerta koji se pravi svakog jutra u laboratoriji odmah ispod. Otvoreni prostor sa puno svetla i opuštenom atmosferom koja vas poziva da se opustite i odmorite od gradske vreve.

Sapore na italijanskom znači ukus i on nam donosi ukuse Italije od strane italijana koji živi i radi u Beogradu. Iza Paola stoje decenije rada u kuhinjama Italije, u restoranu sa dve Michelin zvezdice, izučavanje veštine pravljenja sladoleda kod porodice Schiavi u Bergamu i stalna želja za napredovanjem. Znanje mora biti praćeno novim tehnologijama i zato se koristi oprema iz Italije. Sve to je dovelo do stvaranja i otvaranja Sapore sladoleda.

Postoji velika ponuda ukusa koje možemo podeliti na mlečne (čokolada, pistaći, straćatela, vanila, pistaći i drugi) i voćne (jagoda, malina, ananas, mango, vitamin). Ledeni sladoledi na štapiću namenjeni su onima koji žele da se što pre rashlade i možete ih probati u varijanti menta, limun, grejpfrut ili pomorandža. Pored sladoleda, postoje unapred odabrane kombinacije sa voćem ili kafom u čašama. Sladoled je pun ukusa, ne previše sladak i hladan taman toliko da vas rashladi.

Ako želite da probate vrhunski italijanski sladoled, dođite u Sapore koji je otvoren svakog dana od 10 do 23 časova.

Komentari