NAJVEĆI PODVODNI RESTORAN SVETA

Zanimljivosti 21.03.2016 0 shares 0 komentara LuxLife

Ako biste želeli da posetite neki unikatni restoran, ove vesti će vas svakako obradovati…

Hurawalhi Island Resort na Maldivima, upravo je dobio najveći podvodni restoran na svetu, koji će vam ponuditi najlepši pogled na morsko dno, pored izvrsnih obroka. Ovaj restoran biće otvoren u avgustu, a brojne ljude već sada zanima rezervacija.

On je izgrađen oko čelične strukture, sa akrilnom kupolom koja je transparentna, pa posetiocima nudi mogućnost da uživaju u pogledu na morski svet, dok isprobavaju najukusnija jela. Sa dovoljno mesta za do 30 gostiju, ovaj novi restoran nalazi se nadomak koralnog grebena na Lhaviyani atolu, a njegov uticaj na prirodno okruženje je minimalan.

Dizajnirala ga je MJ Murphy, arhitektonska firma iz Oklenda, a prozirna kupola je delo Fitzroy Engineering kompanije. Struktura je 22.5 metara duga, teška je oko 410 tona, a izrada ovog projekta trajala je oko 10 meseci.

Do ovog restorana dolaziće se preko strukture koja je iznad vode, odnosno preko spiralnog stepeništa dugačkog 13 metara. Da budemo iskreni, hrana koja će se služiti u ovom restoranu pripremaće se na površini zemlje. Takođe, ovaj restoran će biti dostupan za organizaciju venčanja i čak i kao apartman za medeni mesec. Sigurni smo da će ovo veoma brzo postati jedna od najtraženijih i najpopularnijih lokacija.

Izvor: 

Komentari